Tag: ceafa

  • Frigărui

    Frigărui

    Pentru români, o ieşire la
    iarbă verde este, de multe ori, o ocazie de a instala un grătar dar numai în zone special amenajate, conform legii
    picnicului. Pe grătarul cu cărbuni încinşi se obişnuieşte să se pună carne de
    porc sau de pui, cârnaţi şi tradiţionalii mititei. De luat în considerare este
    şi varianta de a pune peşte pe grătar.


    Frigăruile pot fi puse, de
    asemenea, pe grătar. Necesită mai mult timp de pregătire, dar merită! Cu o zi înainte de ieşirea la iarbă verde, putem pregăti
    aceste frigărui, fie din carne de porc, preferabil ceafă, fie din carne de pui.
    Avem nevoie de un kg de ceafă de porc, de jumătate de kilogram de cârnaţi
    subţiri, semiafumaţi şi uşor picanţi, cunoscuţi sub numele de olteneşti. Mai avem nevoie
    de 300 de grame de costiţă de porc, de jumătate de kg de ciuperci de mărime
    potrivită spre mică, de doi ardei graşi şi de 3 cepe. Tăiem ceafa de porc în
    cuburi şi le condimentăm. Tăiem şi cârnaţii la aceeaşi mărime şi felim
    costiţa. Curăţăm cepele şi le tăiem în sferturi, iar ardeii îi tăiem în şuviţe
    de dimensiunea cuburilor de carne. Punem apoi pe ţepuşe de
    lemn sau metalice, în ordine, o bucată de carne, o foaie de ceapă, o bucată de cârnat, o
    şuviţă de ardei, o felie de costiţă, o ciupercă şi repetăm până când frigăruia se
    umple, mai puţin 2 … 3 cm la fiecare capăt. Lăsăm frigăruile la rece până în ziua următoare când este
    programată ieşirea la iarbă verde.

    După montarea grătarului şi după ce s-a
    făcut jarul, punem frigăruile şi avem grijă să le întoarcem câte un sfert de
    tură pentru a se rumeni uniform. Se servesc imediat, dacă este
    posibil cu o garnitură de cartofi prăjiţi şi cu o bere bine răcită.

  • Frigărui

    Frigărui

    Pentru români, o ieşire la
    iarbă verde este, de multe ori, o ocazie de a instala un grătar dar numai în zone special amenajate, conform legii
    picnicului. Pe grătarul cu cărbuni încinşi se obişnuieşte să se pună carne de
    porc sau de pui, cârnaţi şi tradiţionalii mititei. De luat în considerare este
    şi varianta de a pune peşte pe grătar.


    Frigăruile pot fi puse, de
    asemenea, pe grătar. Necesită mai mult timp de pregătire, dar merită! Cu o zi înainte de ieşirea la iarbă verde, putem pregăti
    aceste frigărui, fie din carne de porc, preferabil ceafă, fie din carne de pui.
    Avem nevoie de un kg de ceafă de porc, de jumătate de kilogram de cârnaţi
    subţiri, semiafumaţi şi uşor picanţi, cunoscuţi sub numele de olteneşti. Mai avem nevoie
    de 300 de grame de costiţă de porc, de jumătate de kg de ciuperci de mărime
    potrivită spre mică, de doi ardei graşi şi de 3 cepe. Tăiem ceafa de porc în
    cuburi şi le condimentăm. Tăiem şi cârnaţii la aceeaşi mărime şi felim
    costiţa. Curăţăm cepele şi le tăiem în sferturi, iar ardeii îi tăiem în şuviţe
    de dimensiunea cuburilor de carne. Punem apoi pe ţepuşe de
    lemn sau metalice, în ordine, o bucată de carne, o foaie de ceapă, o bucată de cârnat, o
    şuviţă de ardei, o felie de costiţă, o ciupercă şi repetăm până când frigăruia se
    umple, mai puţin 2 … 3 cm la fiecare capăt. Lăsăm frigăruile la rece până în ziua următoare când este
    programată ieşirea la iarbă verde.

    După montarea grătarului şi după ce s-a
    făcut jarul, punem frigăruile şi avem grijă să le întoarcem câte un sfert de
    tură pentru a se rumeni uniform. Se servesc imediat, dacă este
    posibil cu o garnitură de cartofi prăjiţi şi cu o bere bine răcită.