Tag: cocktail

  • Dulceaţă de pepene galben

    Dulceaţă de pepene galben

    Este vară şi este sezonul pepenilor, roşii şi galbeni. De obicei, pepenii
    sunt consumaţi ca atare, însă din ei se poate face dulceaţă, dar din ei putem
    pregăti și multe alte deserturi răcoritoare. Pentru dulceaţa de pepene galben
    avem nevoie de 5 kg de pepene galben şi 2 kg de zahăr. Tăiem pepenii galbeni în
    cuburi şi îi punem în cratiţă împreună cu zahărul. După un timp, vom observa că
    pepenii au început să lase zeamă astfel încât punem cratiţa la foc mic. Lăsăm
    să fiarbă şi, la un moment dat, scoatem din cratiţă, cu ajutorul unei spumiere,
    cubuleţele de pepene galben, lăsând în continuare la fiert acel sirop obţinut
    din suc de pepene şi din zahăr până când siropul se leagă. Această operaţiune
    este necesară pentru a evita sfărâmarea cubulețelor de pepene. Putem adăuga
    esenţă de vanilie şi câteva frunze de mentă. După ce siropul s-a legat,
    reintroducem în cratiţă bucăţile de pepene galben, mai lăsăm să dea în clocot
    şi apoi oprim focul. Punem apoi dulceaţa în borcane pe care le sterilizăm.


    Pepenele galben poate fi
    vedeta unui amestec de fructe, recomandat în zilele toride de vară. Avem nevoie
    de un măr, de o pară, de două piersici, de 3 prune, iar după ce apar și
    strugurii, pot fi adăugate și câteva boabe. Îndepărtăm cojile și sâmburii de la
    măr, pară, prune și piersici, tăiem pulpa rămasă în cubulețe și, împreună cu
    boabele de struguri, le punem într-un castron în care se presară 100 de grame
    de zahăr. În continuare, se taie un căpăcel din pepenele galben, se scot
    semințele și se umple interiorul acestuia cu fructele pe care le-am ținut în
    zahăr. Într-un ibric se toarnă un pahar de apă, se adaugă trei linguri de zahăr
    și un plic de zahăr vanilat, se încălzește ușor și, după dizolvarea zahărului,
    se adaugă esență de rom. După răcire, acest amestec se toarnă peste cubulețele
    de fructe din interiorul pepenelui galben, care se dă la rece. După ce s-a răcit,
    pepenele se porționează, se îndepărtează coaja, iar amestecul de fructe și de
    pepene se pune în boluri pentru a fi servit.


    Din pepene galben se mai
    poate face un cocktail, ușor alcoolizat. Punem miezul unui pepene galben
    într-un mixer și îl amestecăm până obținem o pastă omogenă. Trecem apoi compoziția
    printr-o sită, iar sucul astfel obținut îl turnăm într-o cană în care adăugăm
    zeama de la o lămâie și 100 de ml de gin sau de rom. Se răcește bine, după care
    această băutură trebuie turnată în pahare înalte tip sondă. Se completează cu
    vin spumant, bine răcit.



  • Dulceaţă de pepene galben

    Dulceaţă de pepene galben

    Este vară şi este sezonul pepenilor, roşii şi galbeni. De obicei, pepenii
    sunt consumaţi ca atare, însă din ei se poate face dulceaţă, dar din ei putem
    pregăti și multe alte deserturi răcoritoare. Pentru dulceaţa de pepene galben
    avem nevoie de 5 kg de pepene galben şi 2 kg de zahăr. Tăiem pepenii galbeni în
    cuburi şi îi punem în cratiţă împreună cu zahărul. După un timp, vom observa că
    pepenii au început să lase zeamă astfel încât punem cratiţa la foc mic. Lăsăm
    să fiarbă şi, la un moment dat, scoatem din cratiţă, cu ajutorul unei spumiere,
    cubuleţele de pepene galben, lăsând în continuare la fiert acel sirop obţinut
    din suc de pepene şi din zahăr până când siropul se leagă. Această operaţiune
    este necesară pentru a evita sfărâmarea cubulețelor de pepene. Putem adăuga
    esenţă de vanilie şi câteva frunze de mentă. După ce siropul s-a legat,
    reintroducem în cratiţă bucăţile de pepene galben, mai lăsăm să dea în clocot
    şi apoi oprim focul. Punem apoi dulceaţa în borcane pe care le sterilizăm.


    Pepenele galben poate fi
    vedeta unui amestec de fructe, recomandat în zilele toride de vară. Avem nevoie
    de un măr, de o pară, de două piersici, de 3 prune, iar după ce apar și
    strugurii, pot fi adăugate și câteva boabe. Îndepărtăm cojile și sâmburii de la
    măr, pară, prune și piersici, tăiem pulpa rămasă în cubulețe și, împreună cu
    boabele de struguri, le punem într-un castron în care se presară 100 de grame
    de zahăr. În continuare, se taie un căpăcel din pepenele galben, se scot
    semințele și se umple interiorul acestuia cu fructele pe care le-am ținut în
    zahăr. Într-un ibric se toarnă un pahar de apă, se adaugă trei linguri de zahăr
    și un plic de zahăr vanilat, se încălzește ușor și, după dizolvarea zahărului,
    se adaugă esență de rom. După răcire, acest amestec se toarnă peste cubulețele
    de fructe din interiorul pepenelui galben, care se dă la rece. După ce s-a răcit,
    pepenele se porționează, se îndepărtează coaja, iar amestecul de fructe și de
    pepene se pune în boluri pentru a fi servit.


    Din pepene galben se mai
    poate face un cocktail, ușor alcoolizat. Punem miezul unui pepene galben
    într-un mixer și îl amestecăm până obținem o pastă omogenă. Trecem apoi compoziția
    printr-o sită, iar sucul astfel obținut îl turnăm într-o cană în care adăugăm
    zeama de la o lămâie și 100 de ml de gin sau de rom. Se răcește bine, după care
    această băutură trebuie turnată în pahare înalte tip sondă. Se completează cu
    vin spumant, bine răcit.