Tag: fierti

  • Mâncăruri din dovlecei

    Mâncăruri din dovlecei

    Dovleceii din producţia autohtonă au invadat
    tarabele din pieţele agroalimentare din România astfel încât pentru această ediţie
    vă oferim câteva modalităţi de preparare a acestei apreciate legume. În funcţie
    de reţeta pe care doriţi să o pregătiţi, trebuie să cumpăraţi dovlecei mai
    mici, atunci când îi facem pane sau mai mari, atunci când îi umplem cu legume
    sau cu carne tocată.


    Fierţi
    în apă cu puţină sare, după ce au fost curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi,
    dovleceii pot fi amestecaţi cu vinete coapte pentru a obţine salata de vinete
    sau pot fi amestecaţi cu puţină brânză pentru a face perişoare pentru ciorbă.


    Dovleceii pane sunt
    recomandaţi ca aperitiv sau ca garnitură şi sunt uşor de preparat. Avem nevoie
    de 3 … 4 dovlecei mai mici, care nu au seminţe sau care au seminţe mai mici.
    Îi curătăm de coajă, în tăiem transversal în felii cu grosimea de jumătate de
    centimetru. Presărăm puţină sare pe aceste felii care, în scurt timp, vor lăsa
    zeamă pe care o scurgem. Batem două ouă, adăugăm puţin piper şi trecem feliile
    de dovlecei întâi prin făină, apoi prin ouă, după care prăjim feliile pe ambele
    părţi în ulei. Se servesc cu mujdei de usturoi sau cu un sos de iaurt şi
    usturoi.


    Dacă dorim să pregătim
    dovlecei umpluţi, avem nevoie de 6 … 8 dovlecei, de jumătate de kg de carne de
    porc tocată, de
    o ceaşcă de orez, de 2 cepe, de o legătură de pătrunjel, de suc de roşii, sare
    şi piper. Curăţăm dovleceii de coajă, dar cât mai fin şi îi tăiem transversal
    în jumătate. Cu o linguriţă le scoatem miezul cu seminţe, încercând să lăsăm
    totuşi un înveliş cât mai gros. Pregătim şi
    umplutura, amestecând carnea tocată cu orezul curăţat de eventualele
    impurităţi, spălat şi scurs. Amestecăm şi cele două cepe tăiate mărunt, adăugăm frunze de pătrunjel tocate mărunt,
    piper şi sare după gust. Umplem dovleceii şi îi aşezăm orizontal în vas, turnăm apă şi suc de roşii în
    proporţii egale astfel încât să îi acopere şi lăsăm vasul să fiarbă la
    foc mic vreo 20 de minute. Apoi băgăm vasul în cuptor şi îl lăsăm la foc potrivit până când
    sosul scade suficient de mult. Se
    servesc imediat, după ce am turnat puţin iaurt sau smântână.

  • Mâncăruri din dovlecei

    Mâncăruri din dovlecei

    Dovleceii din producţia autohtonă au invadat
    tarabele din pieţele agroalimentare din România astfel încât pentru această ediţie
    vă oferim câteva modalităţi de preparare a acestei apreciate legume. În funcţie
    de reţeta pe care doriţi să o pregătiţi, trebuie să cumpăraţi dovlecei mai
    mici, atunci când îi facem pane sau mai mari, atunci când îi umplem cu legume
    sau cu carne tocată.


    Fierţi
    în apă cu puţină sare, după ce au fost curăţaţi de coajă şi tăiaţi în cuburi,
    dovleceii pot fi amestecaţi cu vinete coapte pentru a obţine salata de vinete
    sau pot fi amestecaţi cu puţină brânză pentru a face perişoare pentru ciorbă.


    Dovleceii pane sunt
    recomandaţi ca aperitiv sau ca garnitură şi sunt uşor de preparat. Avem nevoie
    de 3 … 4 dovlecei mai mici, care nu au seminţe sau care au seminţe mai mici.
    Îi curătăm de coajă, în tăiem transversal în felii cu grosimea de jumătate de
    centimetru. Presărăm puţină sare pe aceste felii care, în scurt timp, vor lăsa
    zeamă pe care o scurgem. Batem două ouă, adăugăm puţin piper şi trecem feliile
    de dovlecei întâi prin făină, apoi prin ouă, după care prăjim feliile pe ambele
    părţi în ulei. Se servesc cu mujdei de usturoi sau cu un sos de iaurt şi
    usturoi.


    Dacă dorim să pregătim
    dovlecei umpluţi, avem nevoie de 6 … 8 dovlecei, de jumătate de kg de carne de
    porc tocată, de
    o ceaşcă de orez, de 2 cepe, de o legătură de pătrunjel, de suc de roşii, sare
    şi piper. Curăţăm dovleceii de coajă, dar cât mai fin şi îi tăiem transversal
    în jumătate. Cu o linguriţă le scoatem miezul cu seminţe, încercând să lăsăm
    totuşi un înveliş cât mai gros. Pregătim şi
    umplutura, amestecând carnea tocată cu orezul curăţat de eventualele
    impurităţi, spălat şi scurs. Amestecăm şi cele două cepe tăiate mărunt, adăugăm frunze de pătrunjel tocate mărunt,
    piper şi sare după gust. Umplem dovleceii şi îi aşezăm orizontal în vas, turnăm apă şi suc de roşii în
    proporţii egale astfel încât să îi acopere şi lăsăm vasul să fiarbă la
    foc mic vreo 20 de minute. Apoi băgăm vasul în cuptor şi îl lăsăm la foc potrivit până când
    sosul scade suficient de mult. Se
    servesc imediat, după ce am turnat puţin iaurt sau smântână.