Tag: placinta cu peste

  • Aperitive pentru masa de Florii

    Aperitive pentru masa de Florii

    Până la Paştele
    ortodox care în acest an este la 16
    aprilie, în această duminică, de Florii, este dezlegare la peşte.
    Peştele poate fi servit sub forma celor mai simple preparate, borş de peşte,
    peşte prăjit sau saramură până la preparate sofisticate, cu sosuri rafinate. Vă
    oferim câteva sugestii pentru a pregăti o masă festivă de Florii, alcătuită din
    aperitive şi mâncăruri din peşte.


    Pentru aperitive putem folosi peşte
    afumat. De exemplu, fileul afumat de crap sau de macrou poate fi
    pus pe o felie de pâine pe care am întins un strat subţire de unt. Deasupra
    bucăţii de peşte se pot pune rondele de ceapă sau de măsline. Tartinabilă este
    şi pasta de peşte pe care o putem pregăti foarte uşor. Avem nevoie de un kg de
    peşte afumat. După ce îndepărtăm oasele şi pielea, amestecăm cu 100 de grame de
    unt, adăugăm zeama de la o lămâie şi omogenizăm. Pentru aspectul estetic,
    această pastă de peşte poate fi pusă şi în forme de minitarte, făcute din aluat
    crocant. Peştele afumat poate fi combinat şi cu zacuscă. Peste zacusca cu care
    am umplut minitartele se pot pune mici bucăţi de peşte afumat, cu sau fără o
    felie subţire de lămâie.


    La fel de repede poate fi pregătită o salată din peşte
    afumat cu cartofi fierţi, tăiaţi în cubuleţe, cu o ceapă tăiată solzişori şi cu
    un măr tăiat în felii subţiri. Adăugăm mici bucăţi de peşte afumat, zeama de la
    jumătate de lămâie şi sare după gust. Amestecăm totul într-un bol, iar această salată poate fi servită imediat. Putem
    face un dressing din smântână pe care să îl turnăm peste această salată. În
    cazul în care smântâna este foarte groasă, o încălzim puţin într-un vas şi
    adăugăm puţin piper măcinat, precum şi mărar tocat mărunt.


    Tot la
    aperitive poate fi pregătită o plăcintă cu carne de pește, pbținută numai din
    carne de peşte alb, adică şalău sau ştiucă. După dezosare, trecem prin maşina
    de tocat bucăţile de peşte. Mai avem nevoie de ceapă şi de morcovi pe care îi
    curăţăm şi îi tocăm mărunt. Călim legumele în unt sau ulei. Punem în tigaie
    morcovii, apoi ceapa şi le rumenim. Le lăsăm să se răcească, apoi amestecăm
    legumele cu carnea tocată de peşte, adăugăm piper şi sare. Spargem două ouă şi
    le adăugăm în acest amestec pe care îl omogenizăm. Pe o foaie de plăcintă,
    întindem umplutura, rulăm şi punem apoi plăcinta într-o tavă unsă cu puţin ulei
    sau cu unt. Rulourile de plăcintă trebuie unse, de asemenea, şi pe partea
    superioară. Lăsăm tava în cuptor la foc mic, circa 45 de minute. Plăcinta poate
    fi servită caldă sau rece.

  • Aperitive pentru masa de Florii

    Aperitive pentru masa de Florii

    Până la Paştele
    ortodox care în acest an este la 16
    aprilie, în această duminică, de Florii, este dezlegare la peşte.
    Peştele poate fi servit sub forma celor mai simple preparate, borş de peşte,
    peşte prăjit sau saramură până la preparate sofisticate, cu sosuri rafinate. Vă
    oferim câteva sugestii pentru a pregăti o masă festivă de Florii, alcătuită din
    aperitive şi mâncăruri din peşte.


    Pentru aperitive putem folosi peşte
    afumat. De exemplu, fileul afumat de crap sau de macrou poate fi
    pus pe o felie de pâine pe care am întins un strat subţire de unt. Deasupra
    bucăţii de peşte se pot pune rondele de ceapă sau de măsline. Tartinabilă este
    şi pasta de peşte pe care o putem pregăti foarte uşor. Avem nevoie de un kg de
    peşte afumat. După ce îndepărtăm oasele şi pielea, amestecăm cu 100 de grame de
    unt, adăugăm zeama de la o lămâie şi omogenizăm. Pentru aspectul estetic,
    această pastă de peşte poate fi pusă şi în forme de minitarte, făcute din aluat
    crocant. Peştele afumat poate fi combinat şi cu zacuscă. Peste zacusca cu care
    am umplut minitartele se pot pune mici bucăţi de peşte afumat, cu sau fără o
    felie subţire de lămâie.


    La fel de repede poate fi pregătită o salată din peşte
    afumat cu cartofi fierţi, tăiaţi în cubuleţe, cu o ceapă tăiată solzişori şi cu
    un măr tăiat în felii subţiri. Adăugăm mici bucăţi de peşte afumat, zeama de la
    jumătate de lămâie şi sare după gust. Amestecăm totul într-un bol, iar această salată poate fi servită imediat. Putem
    face un dressing din smântână pe care să îl turnăm peste această salată. În
    cazul în care smântâna este foarte groasă, o încălzim puţin într-un vas şi
    adăugăm puţin piper măcinat, precum şi mărar tocat mărunt.


    Tot la
    aperitive poate fi pregătită o plăcintă cu carne de pește, pbținută numai din
    carne de peşte alb, adică şalău sau ştiucă. După dezosare, trecem prin maşina
    de tocat bucăţile de peşte. Mai avem nevoie de ceapă şi de morcovi pe care îi
    curăţăm şi îi tocăm mărunt. Călim legumele în unt sau ulei. Punem în tigaie
    morcovii, apoi ceapa şi le rumenim. Le lăsăm să se răcească, apoi amestecăm
    legumele cu carnea tocată de peşte, adăugăm piper şi sare. Spargem două ouă şi
    le adăugăm în acest amestec pe care îl omogenizăm. Pe o foaie de plăcintă,
    întindem umplutura, rulăm şi punem apoi plăcinta într-o tavă unsă cu puţin ulei
    sau cu unt. Rulourile de plăcintă trebuie unse, de asemenea, şi pe partea
    superioară. Lăsăm tava în cuptor la foc mic, circa 45 de minute. Plăcinta poate
    fi servită caldă sau rece.