Tag: produse eco

  • Producţia şi consumul de alimente bio în România

    Producţia şi consumul de alimente bio în România

    Producţia şi consumul de alimente bio în
    România au urmat o tendință pozitivă în ultimul deceniu, dar creşterea în acest
    domeniu este încă foarte mică în comparație cu media europeană.


    Potrivit
    analiștilor, agricultura ecologică românească rămâne bazată pe export,
    fermierii vrând să profite de marjele mai mari pe piețele de export, o tendinta
    care este accentuata de faptul pe piaţa internă lipsesc facilitățile de
    procesare. Retailul modern este principalul canal prin care se dezvoltă
    vânzările de produse bio; rețelele naționale ale acestor jucători din piață de
    retail sunt motorul creșterii vânzărilor către consumatori și le oferă acestora
    disponibilitatea produselor bio. Este de notat ca toți jucatorii straini
    prezenți în retailul modern promovează produsele bio.

    Principalii furnizori
    de alimente ecologice sunt Germania, Marea Britanie, Italia, Austria, Franța și
    Spania, potrivit acelorași surse din industrie. Restul de 20% produse ecologice
    produse local consumate în România sunt lapte, ouă, miere, orez și
    porumb. Principalele piețe de export pentru produse ecologice românești sunt
    Austria, SUA, Japonia, Germania, Franța, Italia și Danemarca.