Tag: visine

  • Prăjituri cu vişine

    Prăjituri cu vişine

    Rudele
    mai acrişoare ale cireşelor, vişinele sunt folosite atât în stare proaspătă în
    această perioadă, cât şi conservate. Din vişine se obţine o băutură alcoolică
    nelipsită din casele românilor, vişinata. După consumarea acestei băuturi, vişinele
    alcoolizate pot fi folosite la prepararea unor prăjituri cu blat şi cu cremă,
    dar pot fi trase în ciocolată şi servite ca bomboane. În
    partea de sud a Transilvaniei se mai face supă de vişine, care face parte din
    moştenirea gastronomică a saşilor, la fel ca şi supa de mere. De asemenea, din
    vişine se pot obţine siropuri, gem şi dulceaţă ce pot fi utlizate ulterior la
    prăjituri.



    În
    această perioadă, când le găsim în stare proaspătă, vişinele pot fi folosite
    pentru o prăjitură cu aluat, care se pregăteşte rapid. Avem nevoie de 3 ouă, de
    un pahar cu lapte, de 200 de grame de zahăr, de 250 de grame de făină, de praf
    de copt, de coaja rasă de la o lămâie şi, bineînţeles de jumătate de kg de
    vişine. Vişinele trebuie spălate, li se îndepărtează sâmburii şi sunt lăsate
    într-un castron cu puţin zahăr peste ele. Într-un mixer se pun ouăle şi
    zahărul, se amestecă la o turaţie mai mare, apoi se adaugă laptele şi făina şi
    se amestecă la o turaţie mai mică, adăugând coaja de lămâie şi praful de copt.
    Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de aragaz peste care se toarnă această
    cocă, se nivelează după care deasupra se pun vişinele, scurse de zeama pe care
    au lăsat-o. Se introduce tava în cuptorul deja încălzit şi se coace la foc
    mediu timp de circa jumătate de oră. Prăjitura poate fi servită caldă sau rece,
    după ce a fost pudrată cu zahăr şi porţionată.



    O altă
    reţetă rapidă este cea de fursecuri cu vişine. Folosim aproape aceleaşi
    ingrediente, 3 ouă, de la care avem nevoie, de această dată, doar de
    gălbenuşuri, de 200 de grame de zahăr, de un pachet de unt de 100 de grame, de
    200 de grame de făină, de praf de copt, de un plic de zahăr vanilat, de coaja
    rasă de la o lămâie şi de vişine, cărora le îndepărtăm sâmburii. Într-un mixer,
    se amestecă untul cu zahărul până ce se transformă într-o cremă. Se adaugă
    coaja rasă de lămâie şi zahărul vanilat, praful de copt şi, treptat, făina,
    amestecându-se până ce aluatul este fin şi se desprinde uşor de castron. Cu
    ajutorul unei linguriţe, se iau bucăţi mici de aluat, care se aplatizează în
    tava de cuptor pe care am întins deja hârtia de copt. În mijlocul fiecărui
    fursec se pune o vişină după care tava se introduce în cuptorul preîncălzit în
    care se ţine, la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 20 de minute, până
    când fursecurile capătă o nuanţă galben-arămie. Dacă doriţi, puteţi stropi fursecurile cu
    un topping de ciocolată.

  • Prăjituri cu vişine

    Prăjituri cu vişine

    Rudele
    mai acrişoare ale cireşelor, vişinele sunt folosite atât în stare proaspătă în
    această perioadă, cât şi conservate. Din vişine se obţine o băutură alcoolică
    nelipsită din casele românilor, vişinata. După consumarea acestei băuturi, vişinele
    alcoolizate pot fi folosite la prepararea unor prăjituri cu blat şi cu cremă,
    dar pot fi trase în ciocolată şi servite ca bomboane. În
    partea de sud a Transilvaniei se mai face supă de vişine, care face parte din
    moştenirea gastronomică a saşilor, la fel ca şi supa de mere. De asemenea, din
    vişine se pot obţine siropuri, gem şi dulceaţă ce pot fi utlizate ulterior la
    prăjituri.



    În
    această perioadă, când le găsim în stare proaspătă, vişinele pot fi folosite
    pentru o prăjitură cu aluat, care se pregăteşte rapid. Avem nevoie de 3 ouă, de
    un pahar cu lapte, de 200 de grame de zahăr, de 250 de grame de făină, de praf
    de copt, de coaja rasă de la o lămâie şi, bineînţeles de jumătate de kg de
    vişine. Vişinele trebuie spălate, li se îndepărtează sâmburii şi sunt lăsate
    într-un castron cu puţin zahăr peste ele. Într-un mixer se pun ouăle şi
    zahărul, se amestecă la o turaţie mai mare, apoi se adaugă laptele şi făina şi
    se amestecă la o turaţie mai mică, adăugând coaja de lămâie şi praful de copt.
    Se tapetează cu hârtie de copt o tavă de aragaz peste care se toarnă această
    cocă, se nivelează după care deasupra se pun vişinele, scurse de zeama pe care
    au lăsat-o. Se introduce tava în cuptorul deja încălzit şi se coace la foc
    mediu timp de circa jumătate de oră. Prăjitura poate fi servită caldă sau rece,
    după ce a fost pudrată cu zahăr şi porţionată.



    O altă
    reţetă rapidă este cea de fursecuri cu vişine. Folosim aproape aceleaşi
    ingrediente, 3 ouă, de la care avem nevoie, de această dată, doar de
    gălbenuşuri, de 200 de grame de zahăr, de un pachet de unt de 100 de grame, de
    200 de grame de făină, de praf de copt, de un plic de zahăr vanilat, de coaja
    rasă de la o lămâie şi de vişine, cărora le îndepărtăm sâmburii. Într-un mixer,
    se amestecă untul cu zahărul până ce se transformă într-o cremă. Se adaugă
    coaja rasă de lămâie şi zahărul vanilat, praful de copt şi, treptat, făina,
    amestecându-se până ce aluatul este fin şi se desprinde uşor de castron. Cu
    ajutorul unei linguriţe, se iau bucăţi mici de aluat, care se aplatizează în
    tava de cuptor pe care am întins deja hârtia de copt. În mijlocul fiecărui
    fursec se pune o vişină după care tava se introduce în cuptorul preîncălzit în
    care se ţine, la foc mediu spre mic, timp de aproximativ 20 de minute, până
    când fursecurile capătă o nuanţă galben-arămie. Dacă doriţi, puteţi stropi fursecurile cu
    un topping de ciocolată.

  • Deserturi cu vişine

    Deserturi cu vişine

    Rudele mai acrişoare ale
    cireşelor, vişinele se bucură de multe modalităţi de valorificare în bucătăria
    românească. Din vişine se obţine vişinata, o băutură alcoolică nelipsită din
    casele românilor, De asemenea, vişinele alcoolizate pot fi trase în ciocolată
    şi servite ca bomboane. În partea de sud a Transilvaniei se mai face supă de
    vişine, care provine din moştenirea gastronomică a saşilor, la fel ca şi supa
    de mere. De asemenea, din vişine se pot obţine siropuri, gem şi dulceaţă de
    vişine ce pot fi utlizate ulterior la prăjituri.


    În această perioadă, când
    sunt în stare proaspătă, se pot face multe prăjituri doar cu vişine sau cu
    vişine în combinaţii cu creme sau cu ciocolată. Prăjitura simplă cu vişine se
    face extrem de uşor şi de rapid. Avem nevoie de 3 ouă, de un pahar cu lapte, de
    200 de grame de zahăr, de 250 de grame de făină, de praf de copt, de coaja rasă
    de la o lămâie şi, bineînţeles de jumătate de kg de vişine. Vişinele trebuie
    spălate, li se îndepărtează sâmburii şi sunt lăsate într-un castron cu puţin
    zahăr peste ele. Într-un mixer se pun ouăle şi zahărul, se amestecă la o
    turaţie mai mare, apoi se adaugă laptele şi făina şi se amestecă la o turaţie
    mai mică, adăugând coaja de lămâie şi praful de copt. Se tapetează cu hârtie de
    copt o tavă de aragaz peste care se toarnă această cocă, se nivelează după care
    deasupra se pun vişinele, scurse de zeama pe care au lăsat-o. Se introduce tava
    în cuptorul deja încălzit şi se coace la foc mediu timp de circa jumătate de
    oră. Prăjitura poate fi servită caldă sau rece, după ce a fost pudrată cu zahăr
    şi porţionată.


    O altă reţetă rapidă este
    cea de fursecuri cu vişine. Folosim aproape aceleaşi ingrediente, 3 ouă, de la
    care avem nevoie, de această dată, doar de gălbenuşuri, de 200 de grame de
    zahăr, de un pachet de unt de 100 de grame, de 200 de grame de făină, de praf
    de copt, de un plic de zahăr vanilat, de coaja rasă de la o lămâie şi de
    vişine, cărora le îndepărtăm sâmburii. Într-un mixer, se amestecă untul cu
    zahărul până ce se transformă într-o cremă. Se adaugă coaja rasă de lămâie şi
    zahărul vanilat, praful de copt şi, treptat, făina, amestecându-se până ce
    aluatul este fin şi se desprinde uşor de castron. Cu ajutorul unei linguriţe,
    se iau bucăti mici de aluat, care se aplatizează în tava de cuptor pe care am
    întins deja hârtia de copt. În mijlocul fiecărui fursec se pune o vişină după
    care tava se introduce în cuptorul preîncălzit în care se ţine, la foc mediu
    spre mic, timp de aproximativ 20 de minute, până când fursecurile capătă o
    nuanţă galben-arămie. Dacă doriţi, puteţi stropi fursecurile cu un topping de
    ciocolată.

  • Deserturi cu vişine

    Deserturi cu vişine

    Rudele mai acrişoare ale
    cireşelor, vişinele se bucură de multe modalităţi de valorificare în bucătăria
    românească. Din vişine se obţine vişinata, o băutură alcoolică nelipsită din
    casele românilor, De asemenea, vişinele alcoolizate pot fi trase în ciocolată
    şi servite ca bomboane. În partea de sud a Transilvaniei se mai face supă de
    vişine, care provine din moştenirea gastronomică a saşilor, la fel ca şi supa
    de mere. De asemenea, din vişine se pot obţine siropuri, gem şi dulceaţă de
    vişine ce pot fi utlizate ulterior la prăjituri.


    În această perioadă, când
    sunt în stare proaspătă, se pot face multe prăjituri doar cu vişine sau cu
    vişine în combinaţii cu creme sau cu ciocolată. Prăjitura simplă cu vişine se
    face extrem de uşor şi de rapid. Avem nevoie de 3 ouă, de un pahar cu lapte, de
    200 de grame de zahăr, de 250 de grame de făină, de praf de copt, de coaja rasă
    de la o lămâie şi, bineînţeles de jumătate de kg de vişine. Vişinele trebuie
    spălate, li se îndepărtează sâmburii şi sunt lăsate într-un castron cu puţin
    zahăr peste ele. Într-un mixer se pun ouăle şi zahărul, se amestecă la o
    turaţie mai mare, apoi se adaugă laptele şi făina şi se amestecă la o turaţie
    mai mică, adăugând coaja de lămâie şi praful de copt. Se tapetează cu hârtie de
    copt o tavă de aragaz peste care se toarnă această cocă, se nivelează după care
    deasupra se pun vişinele, scurse de zeama pe care au lăsat-o. Se introduce tava
    în cuptorul deja încălzit şi se coace la foc mediu timp de circa jumătate de
    oră. Prăjitura poate fi servită caldă sau rece, după ce a fost pudrată cu zahăr
    şi porţionată.


    O altă reţetă rapidă este
    cea de fursecuri cu vişine. Folosim aproape aceleaşi ingrediente, 3 ouă, de la
    care avem nevoie, de această dată, doar de gălbenuşuri, de 200 de grame de
    zahăr, de un pachet de unt de 100 de grame, de 200 de grame de făină, de praf
    de copt, de un plic de zahăr vanilat, de coaja rasă de la o lămâie şi de
    vişine, cărora le îndepărtăm sâmburii. Într-un mixer, se amestecă untul cu
    zahărul până ce se transformă într-o cremă. Se adaugă coaja rasă de lămâie şi
    zahărul vanilat, praful de copt şi, treptat, făina, amestecându-se până ce
    aluatul este fin şi se desprinde uşor de castron. Cu ajutorul unei linguriţe,
    se iau bucăti mici de aluat, care se aplatizează în tava de cuptor pe care am
    întins deja hârtia de copt. În mijlocul fiecărui fursec se pune o vişină după
    care tava se introduce în cuptorul preîncălzit în care se ţine, la foc mediu
    spre mic, timp de aproximativ 20 de minute, până când fursecurile capătă o
    nuanţă galben-arămie. Dacă doriţi, puteţi stropi fursecurile cu un topping de
    ciocolată.